onsdag 24 februari 2010

10 råd...

Som några vet så ska min barndomsbästis snart få tillökning och jag vill ta tillfället i akt att dela med mig av några väl valda ord såhär innan tiden går ut.

1. Jag antar att du vid detta lag upptäckt att din mage är allas egendom. Försök ha överseende med taffsande människor. Det går över så fort bebisen kommit. Tänk på att du aldrig kommer få så hård och fin mage som du har nu. Ska de peta på den någong gång så är de väl bäst att de är nu...innan de blir en geleklump.

2. Räkna med att bebisen inte kommer på utsatt tid. De är trots allt små och har fortfarande inte lärt sig klockan...inte datumsystemet heller för den delen.

3. Försök bita ihop när du gått 8 dagar över tiden och möter en vän på affären som gör stora ögon och säger:
- Mäh! Har inte bebisen kommit än!?!
Den stora magen brukar vara ett tecken på att bebisen fortfarande är kvar men de är inte alla som förstår de.

4. Bli inte heller förvånad när vännen utbrister:
- Men snälla du....vad gör du här...du kan ju få bebis när som hellst! Borde inte du vara hemma?
Normalt sett tar de många timmar, såvida du inte tagit dig 10 mil för att besöka en butik så är de ingen som hellst fara. Man KÄNNER när de är dags! LOVAR! och då är man inte sugen på att gå på någon affär.

5. Försök också sova nu innan de är dags för den nya att komma till världen. De har en förmåga att vara hungriga jämt och ständigt, (även nattetid) tyvärr är de bara du som kan mata den nya så bit ihop. De är värt de.

6. Stressa inte med att ta hem folk när bebisen kommit. De hinner träffa det nya tillskottet. Se till att de känns bekvämt för er först. Skulle någon våldgästa...öppna inte dörren!

7. Kläder....köp inte förmycket...de kommer alla andra göra åt er!

8. Ingen kommer längre bry sig om er när ni kommer och hälsar på, de kommer bara ha ögon för bebisen. Därför behöver man inte stå i badrummet och fixa till sig i en timma innan man åker. Detta är mycket praktiskt eftersom man faktiskt inte heller har tid med det. 5 min räcker. Hel och ren.

9. Passa på att (ut)nyttja de kära nyblivna mor- och farföräldrarna när de hälsar på. Passa på att få saker gjorda medan de inte kan ta ögonen ifrån bebisen. De kan sitta i timtal och bara titta på när den sover!

10. sist men inte minst. Glöm inte att meddela mig när vi får komma och säga välkommen till de nya livet :) Grattis i förskott!

1 kommentar:

Linda sa...

Haha! Tack för underbara råd! Jag ska försöka ha allt i minnet, å framförallt ha tålamod med alla "dumma" kommentarer :) Det är faktiskt inte nån okänd som pillat mej på magen, bara vänner å släktingar å jag njuter. Det är ju så skönt när nån är där å grejar =)

Puppan må va omedveten om datum å tid, men vi kommunicerar med varann å när mamma säger ut, då kommer man ut ;)

KRAAAAM!